-
ספר שולחן ערוך המקוצר
-
חיפוש מתקדם

מבזקים

עצור
ברוכים הבאים לאתר מהרי"ץ
יד מהרי"ץ - פורטל תורני למורשת יהדות תימן, האתר הרשמי להנצחת מורשתו של גאון רבני תימן ותפארתם מהרי"ץ זצוק"ל. באתר תמצאו גם תכנים תורניים והלכתיים רבים של מרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א - פוסק עדת תימן, מחבר ספרי שלחן ערוך המקוצר ח"ח ושו"ת עולת יצחק ג"ח ועוד, וכן תוכלו לעיין ולהאזין ולצפות במבחר שיעורי תורה, שו"ת, מאמרים, תמונות, וקבלת מידע אודות פעילות ק"ק תימן יע"א (י'כוננם ע'ליון א'מן). הודעה לגולשי האתר! הבעלות על אתר זה הינה פרטית, וכל התכנים המובאים הינם באחריות עורך האתר בלבד. אין למרן הגר"י רצאבי שליט"א כל אחריות על המתפרסם באתר, ואינו מודע לדברים המפורסמים בו.
"נציב החודש" באתר
נציב החודש! אם רצונך שזכות לימוד התורה, המסורת והמנהגים, של אלפי לומדים באתר זה יעמדו לזכותך במשך חודש ימים, להצלחה לרפואה או לע"נ, אנא פנה לטל': 0504140741, ובחר את החודש הרצוי עבורך. "נציב החודש" יקבל באנר מפואר בו יופיעו שמו להצלחתו, או שם קרוביו ז"ל בצירוף נר נשמה דולק, וכן בתעודת הוקרה ובברכה אישית ממרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א.
עכשיו באתר יד מהרי"ץ
834 אורחים

סימן קצ"ב - הִלְכּוֹת איסור נישואין לאבל, והלכות חתן או כלה שנעשו אבלים

מספר צפיות: 5358

[א] כל שלושים אסור לאבל לישא אשה, אפילו ללא סעודה. וכן אשה אבלה אסורה להינשא עד לאחר שלושים. ולאחר שלושים מותרין, אפילו על אב ואם, ואפילו לעשות סעודה{א}. אך לקדש אשה בלא סעודה, מותר מן הדין אפילו ביום המיתה שמא יִקְדְּמֶנּוּ אחר בָּרחמים{ב}: 

[ב] מתה אשתו, לא ישא אחרת עד לאחר שלושה רגלים, כדי שעל ידי שמחת הרגלים תשָּׁכח ממנו אהבת הראשונה בזמן שיהיה עם השניה, שלא ישתה בכוס זה ויתן דעתו על הראשונה. ולכן ראש השנה ויום הכפורים, אינם חשובים כרגלים לענין זה{ג}, וי"א שגם שמיני עצרת אינו נחשב לרגל בפני עצמו לענין זה{ד}. ואם עדיין לא קיים מצות פריה ורביה{ה}, או שיש לו ילדים קטנים, או שאין לו מי שישרתנו, אינו צריך להמתין, ומותר לקדש מיד ולעשות הנישואין אחר שבעה, אך לא יבוא עליה עד לאחר שלושים יום. ואם לא קיים מצות פריה ורביה, מותר לבוא עליה אחר שבעה{ו}. ואשה שמת בעלה, צריכה להמתין תשעים יום, כמו שיתבאר בס"ד לקמן חלק אבן העזר: 

[ג] מי שהכין כל צרכי חופתו, ומת אחד מן הקרובים של־חתן או של־כלה ואפילו אבי החתן או אם הכלה, בזמנינו כיון שיכולים גם אחרים להכין צרכי הנישואין, אעפ"י שיפסידו מה שהכינו, דוחים את הנשואין עד לאחר שבעת ימי האבל{ז}: 

[ד] אך אם לאחר שנכנסו לחופה ובעל בעילת־מצוה, מת קרובו שלֶּ־חתן או שלַּ־כלה, כבר חלו עליהם ימי המשתה, ואין אבִילות נוהגת בהם, ומותרים אפילו בַּתַּספורת (ולא יקרעו עד התחלת האבילות אחר ז' ימי המשתה, אך ברכת דיין האמת צריך לברך מיד. ויכול החתן ללוות את המטה אך לא יכנס לבית־הקברות{ח}) ואינם אסורים אלא בתשמיש המטה, אך מותרים להתייחד. ולאחר שבעת ימי המשתה, מתחילים שבעת ימי אבילות. וגם שלושים אינו מונה אלא מימי האבילות ואילך{ט}. ואם שלמו ימי המשתה קודם שכלו ימי אבילות ממשפחת החתן והכלה, יכולים הם לבא לבית האבלים ומונים ומצטרפים עמהם, וכנזכר לעיל סימן קפ"ד סעיף ח' שכל זמן שלא התחיל האבל להתאבל לעצמו, מונה ונגרר עם גדול־הבית{י}: 

[ה] ואם נכנסו לחופה ועדיין לא בעל, יש אומרים שאסור לו לבעול עד לאחר שבעת ימי האבל. וכיון שעדיין לא בעל ואסור לו לבעול, אסורים להתייחד בלא שמירה (כמבואר לעיל בהלכות כלה סימן קנ"ג), ולאחר שבעת ימי האבל, בועל בעילת־מצוה ונוהג שבעת ימי המשתה{יא}. ויש מקילים שמותר לבעול, כי גם באופן זה חלו עליהם ימי המשתה, ואח"כ ינהגו שבעת ימי אבילות כנזכר לעיל{יב}: 

[ו] חתן כל שבעת ימי המשתה, לא ילך לבית הקברות בלַוָּיַת המת אפילו אחרי אביו ואמו, שלא להשבית שמחתו. אבל יכול ללוות קצת{יג}: 

הדפס

עוד ב'יורה דעה - תורה ומצוות'

  1. לעמוד הבא


 

 

הלכה יומית למייל שלך

המעוניינים לקבל "הלכה יומית" מתוך ספרי "שלחן ערוך המקוצר" ישיר לתיבת הדואר האלקטרונית מידי יום ביומו בלי נדר, נא לשלוח בקשת הצטרפות לתיבה: [email protected]

כניסה לחברים רשומים

להרשמה
 

הודעה חשובה

על פי הוראת מרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א וגדולי התורה והפוסקים, השימוש באינטרנט הינו לצורך בלבד, ובחיבור לאינטרנט כשר ומבוקר. כל חיבור אחר מהוה סכנה רוחנית וחינוכית.

מיני תבלין וקליות
מצות טעמו וראו
פעולת צדיק
מנויים לחיים

שער האתר: עיטור מהרי"ץ זי"ע לשער הספר ביאור תפילה להר"ר יוסף ציאח זצ"ל. עיצוב האתר:  אי סטודיו 

©   כל הזכיות שמורות לאתר יד מהרי"ץ, נוסד בחודש מרחשון ה'תשע"א 5771 לבריאת העולם, ב'שכ"ב 2322 לשטרות, 2010 למניינם. האתר נצפה במיטבו בדפדפן אינטרנט - אקספלורר .
דואר אלקטרוני: [email protected]  טלפון ליצירת קשר: 050-4140741 פקס: 03-5358404

עבור לתוכן העמוד