לצפייה! ביאור מרן שליט"א לשלחן ערוך המקוצר או"ח סימן פ"ג [הלכות תערובת חמץ ועוד] הלכה ג' (כולל טקסט)
מספר צפיות: 23658
מתוך השיעור השבועי מוצש"ק ויקהל פקודי ה'תשס"ט
[ג] הרטבת המצה והשרייתה בתוך מרק וכיוצא, אפילו במשך זמן רב, אין בה שום חשש חימוץ, וכפי שאנו נוהגים{ט}, מאחר שהמצה כבר אפויה היטב. ואפילו אם נחשוש שאולי יש איזה מקום שלא נילוש, או שמא נפל אבק של קמח על גבי המצה, על כל פנים החום בתנור גדול ושורף וקולה את הכל באופן שלא שייך שיחמיץ עוד אחר כך{ט*}. אמנם בזמנינו כאן יש מצות שניכר לעין שאינן אפויות היטב, ובהן נראה לכאורה שיש לחשוש ולהיזהר{י}: