לכבוד הרב שלום.
לפי התימנים - כמה פעמים עליי לברור את האורז לפני חג הפסח כדי שאוכל לאכול אותו בפסח ללא חשש חמץ?
אלישבע
להלן תשובת מרן שליט"א:
שתי פעמים לפחות. ואם אכן נמצאה בתוכו חטה או שעורה וכד', צריך פעם שלישית.
מדובר באורז עם כשרות מוסמכת לפסח. אבל אורז סתם של כל ימות השנה יש בו חשש, כי יתכן שבמפעל ארזו גם קמח, והאבק שבאויר התערב באורז.
כיום אולי עדיף להימנע מאורז בפסח בכל אופן, כי יתכן שמצפים אותו בחומר שאינו כשר לפסח, או מערבים זאת בגידולו באופן גנטי, לפי השכלולים של זמנינו. לזה לא תעזור הברירה, ואף לא שטיפה.
ביקרא דאורייתא
הצב"י יצחק בכמהר"נ רצאבי יצ"ו