-
ספר שולחן ערוך המקוצר
-
חיפוש מתקדם

מבזקים

עצור
ברוכים הבאים לאתר מהרי"ץ
יד מהרי"ץ - פורטל תורני למורשת יהדות תימן, האתר הרשמי להנצחת מורשתו של גאון רבני תימן ותפארתם מהרי"ץ זצוק"ל. באתר תמצאו גם תכנים תורניים והלכתיים רבים של מרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א - פוסק עדת תימן, מחבר ספרי שלחן ערוך המקוצר ח"ח ושו"ת עולת יצחק ג"ח ועוד, וכן תוכלו לעיין ולהאזין ולצפות במבחר שיעורי תורה, שו"ת, מאמרים, תמונות, וקבלת מידע אודות פעילות ק"ק תימן יע"א (י'כוננם ע'ליון א'מן). הודעה לגולשי האתר! הבעלות על אתר זה הינה פרטית, וכל התכנים המובאים הינם באחריות עורך האתר בלבד. אין למרן הגר"י רצאבי שליט"א כל אחריות על המתפרסם באתר, ואינו מודע לדברים המפורסמים בו.
"נציב החודש" באתר
נציב החודש! אם רצונך שזכות לימוד התורה, המסורת והמנהגים, של אלפי לומדים באתר זה יעמדו לזכותך במשך חודש ימים, להצלחה לרפואה או לע"נ, אנא פנה לטל': 0504140741, ובחר את החודש הרצוי עבורך. "נציב החודש" יקבל באנר מפואר בו יופיעו שמו להצלחתו, או שם קרוביו ז"ל בצירוף נר נשמה דולק, וכן בתעודת הוקרה ובברכה אישית ממרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א.
עכשיו באתר יד מהרי"ץ
1110 אורחים

סימן קצ"א - הִלְכּוֹת דברים האסורים לאבל משוֹם שמחה בתוך השבעה, וגם לאחר מכן

מספר צפיות: 4817

[א] האבל אינו אוכל בסעודת ברית מילה או פדיון הבן או חנוכת הבית או בר־מצוה או שידוכין או סיום מסכת וכיו"ב, וכל שכן בסעודת נישואין כל שלושים על שאר קרוביו, וכל שנים עשר חודש (מיום הקבורה) על אביו ואמו. ואפילו בשנה מעוברת, מותר לאחר שנים עשר חודש. וכשאינו אוכל בסעודה, כגון להיות שם בשעת הברכות של־מילה ופדיון הבן וכיו"ב, מותר. ובתוך ביתו אם יש סעודת מצוה, מותר לו לאכול, אך בסעודת נשואין יש להחמיר אפילו בתוך ביתו{א}. כמו כן לא ינגן בכלי־שיר אא"כ לצורך פרנסתו, גם לא יקשיב לקול נוגנים, אפילו מוקלט ב"טייפ" וכיוצא בו{ב}. וגם בשירה בפה בלבד, נוהגים להחמיר. ואפילו בשבתות וי"ט, נוהגים שלא לשיר כל י"ב חודש{ג}: 

[ב] אינו רשאי להזמין אחרים, או לְהִזָּמֵן עם אחרים{ד}. ולא ישלח מנות או דורונות לאחרים, ואחרים לא ישלחו לו, כל שלושים. והוא הדין כל שנים עשר חודש על אביו ואמו{ה}. (ובשבת, תלוי במנהג דלעיל סימן קפ"ט סעיף י"ד): 

[ג] אבל שהוא סנדק או מוהל, לאחר שלושים אפילו על אביו ועל אמו, ילבש בגדי שבת עד לאחר המילה, ויכול לאכול גם בסעודה{ו}. ואבי הנימול מותר לסעוד בסעודת המילה אפילו תוך שבעה, אם היא בביתו, אלא שלא ישב אצל השולחן{ז}: 

[ד] לא יכנס לבית־הנישואין כל שלושים על שאר קרובים, ושנים עשר חודש על אביו ואמו, אפילו רק לשמוע את הברכות שמברכין שם{ח}. ובמקום צער ועגמת־נפש, כגון בחתונת בניו ובנותיו, נכדיו ונכדותיו, יש מתירין להיות שם בשעת הברכות אפילו בתוך שבעת ימי האבל (גם בשלושת הימים הראשונים{ח*}). ובלבד שלא יאכל שם. ולאחר שבעה, יכול גם לאכול שם. ושאר קרובי החתן והכלה, יכולים לאכול שם אחרי השבעה לשאר קרוביהם ואחרי השלושים לאביהם ואמם, בתנאי שישרתו בסעודה את האורחים ויאכלו בשולחן נפרד, ויקצרו שהייתם שם בפרט בזמן שמנגנים בכלי־שיר{ט}: 

[ה] בשבתות שבתוך השלושים על שאר קרוביו, וי"ב חודש על אביו ואמו, יש מתירין להשתתף בסעודה או מסיבה של־ברית מילה וכיו"ב, אבל לא של־נישואין. אבל אם חסרונו ניכר, כגון אחים או בני אחים של־חתן והכלה, יש מקילין אפילו לשמחת נישואין מטעם שאם לא יילכו הוי כאבילות בפרהסיא{י}: 

[ו] מנהגינו שהאבל כל י"ב חודש יכול לעבור לפני התיבה בשבתות וימים טובים ואפילו בימים נוראים וכן לתקוע כדרכו תמיד, וכדלעיל בחלק אורח־חיים הלכות ראש השנה סימן ק"ט סעיף י'. וכן יכול להדליק ולברך על נר של־חנוכה בבית הכנסת, עיין לעיל שם סימן ק"כ סעיף ט"ז{יא}, וכן לברך ולקרוא המגילה בפורים בסימן קכ"ב סעיף י"ד: 

הדפס

עוד ב'יורה דעה - תורה ומצוות'

  1. לעמוד הבא
  

 

 

הלכה יומית למייל שלך

המעוניינים לקבל "הלכה יומית" מתוך ספרי "שלחן ערוך המקוצר" ישיר לתיבת הדואר האלקטרונית מידי יום ביומו בלי נדר, נא לשלוח בקשת הצטרפות לתיבה: [email protected]

כניסה לחברים רשומים

להרשמה
 

הודעה חשובה

על פי הוראת מרן הגאון הרב יצחק רצאבי שליט"א וגדולי התורה והפוסקים, השימוש באינטרנט הינו לצורך בלבד, ובחיבור לאינטרנט כשר ומבוקר. כל חיבור אחר מהוה סכנה רוחנית וחינוכית.

מנויים לחיים
ישיבת נחלת אבות לבעלי תשובה
מיני תבלין וקליות
פעולת צדיק
מצות טעמו וראו

שער האתר: עיטור מהרי"ץ זי"ע לשער הספר ביאור תפילה להר"ר יוסף ציאח זצ"ל. עיצוב האתר:  אי סטודיו 

©   כל הזכיות שמורות לאתר יד מהרי"ץ, נוסד בחודש מרחשון ה'תשע"א 5771 לבריאת העולם, ב'שכ"ב 2322 לשטרות, 2010 למניינם. האתר נצפה במיטבו בדפדפן אינטרנט - אקספלורר .
דואר אלקטרוני: [email protected]  טלפון ליצירת קשר: 050-4140741 פקס: 03-5358404

עבור לתוכן העמוד